Updates

Het voorjaar is in aantocht, dat betekent een hoop nieuwe ontwikkelingen! Afgelopen Wilde Dag is er een nieuwe poetsbok bij gekomen dankzij de creatieve wildebrassen. Deze poetsbok is lager zodat ook de kleinere ruiters er een zadel op kunnen leggen voor en na het opzadelen.
Ook is de huifkar nu helemaal vrij om in te richten: er komt een mooie stevige trap omhoog en in de huifkar komt een koffie/theebar met uitkijk op de paddock. Ook komt er een weggeefwinkeltje in, zo kunnen te klein geworden spulletjes doorgegeven worden via VoH.
Sinds kort hebben we ook een gigantische trampoline, hierop mag iedereen zich uitleven (wat een mega gezonde manier van bewegen is!) 
Verder staan nog op de planning: een mooi WC huisje maken, hooiruifjes onder de poetsbokken, een mooi mineralenbuffet voor de paarden maken en zo kunnen we nog wel even doorgaan!
Intussen zijn er de afgelopen tijd gezellige lesgroepjes ontstaan. De zondag zilverles zit nu vol, net als de vrijdag brons groep. Maandag en donderdag is er nog ruimte in de bronsles. De zaterdag zilver les heeft nog 1 plek vrij. Op de woensdagmiddag gaat er een nieuwe zilvergroep starten vanaf 3 mei of evt eerder bij voldoende animo. Ook is er de intentie om een pukkenles te starten, waarschijnlijk op de zaterdagmiddag.

Update Januari 2023

De afgelopen tijd hebben we ontzettend veel regen gehad. Dit was wel de allerbeste test voor ons speciale drainagesysteem van schapenwol: het werkt heel goed! Het hele achterste deel van de paddock bleef nagenoeg droog. In de wadi bleef nu wel een flinke laag water staan, wat de paarden juist erg leuk vonden. Vooral toen er ook nog een laagje ijs op stond vonden ze het leuk om erin te spelen – KRAAK KRAAK al het ijs kapot! Voorin de paddock werd het wel drassig helaas, daar hebben we geen drainage aangelegd, maar we zijn van plan om dat komende zomer alsnog te doen.
Regen deert de paarden niet zo, maar harde wind willen ze graag voor schuilen. Daarom hebben we windbreekgaas opgehangen. De paarden hadden al snel door dat ze daar lekker uit de wind konden staan dus dat werd de nieuwe chillplek tijdens stormachtig weer.
Zoals hierboven is te zien heeft het water van de paddock zich verzameld in de wadi (middelste verlaagde gebied). We hebben het zo ontworpen en aangelegd dat drainagesleuven het regenwater naar de wadi leiden. Dit gaf met de grote hoeveelheid regen een nieuw natuurelement in de paddock alsof er een rivier door het paradijs stroomt. Hier hebben wij veel plezier van.

Update november 2022

Intussen is de complete basis van de paddock paradise af! We zullen geen last hebben van modder want de woldrainage werkt tot zo ver fantastisch! Ook is de kruidenstrook rondom de composthoop explosief gaan groeien, waar de paarden gretig gebruik van maken voor zover ze erbij kunnen. Er zijn nu 2 voerplaatsen helemaal af incl paaltjes waar de paarden tussendoor kunnen eten. We hebben ook de keet al in gebruik als kantine, al gaat die volgend jaar nog een opknapbeurt krijgen. Ook is de huifkar al bijna compleet water- en winddicht en het wordt al aardig gezellig! Zo zijn er nu 2 zadelbarkrukken af!
Afgelopen herfstvakantie is de paddock paradise al uitgetest als crossplek om lekker wild te doen met de paarden, dat was een groot feest!

Vriend op Hoeven sinds mei 2022 in Tynaaro, Drenthe!

We zijn druk bezig om de paddock paradise voor de paarden te realiseren. We maken drainagesysteem onder het zand met schapenwol wat anders de hoogovens in gegaan was (wol is in de loop der tijd een afvalproduct geworden)
In juli en augustus zijn er een aantal ponykampen – zie planning 2022
September zullen de wekelijkse lessen starten. Tot die tijd is een losse les of buitenrit bespreekbaar, hiervoor kan je bellen, mailen of appen.