Kinderen

   

Voor kinderen en tieners tot 18 jaar zijn er groepslessen met gezellige groepjes van maximaal 5 kinderen. Door de kleine groepjes krijgt ieder genoeg aandacht tijdens de les zodat iedereen elke les wat leert. De groepjes worden voornamelijk op ervaring in gedeeld, daardoor doen er kinderen van verschillende leeftijden mee in de les.

De lessen zijn ingedeeld in 3 niveau’s: Brons – zilver – goud

De brons les is net een stap verder dan de pukkenles: in deze les gaan de kinderen per tweetal met een paard aan de slag. Ze gaan dan omstebeurt rijden en grondwerk doen. Zo kunnen ze elkaar helpen en samenwerken om de paarden goed te begrijpen en te begeleiden. Dit is onlangs veranderd van vorm omdat de overstap van alles onder begeleiding in de pukkenles naar helemaal zelfstandig in de brons les te groot was. Als de kinderen eenmaal klaar zijn om helemaal zelfstandig met een paard aan de slag te gaan mogen ze door naar de zilver les. In de brons les kunnen maximaal 6 kinderen mee doen. Deze les kost €75 per maand voor 1x per week les.

Zilver en goud zijn de meer gevorderde kinderen die zelfstandig een paard kunnen halen, poetsen en opzadelen. Zilver oefent nog met zelfstandig draven en galopperen. Ook oefenen we met springen in deze les. Goud kan dit allemaal al goed en is klaar voor nog meer uitdaging. Dit zijn vaak ook de kinderen die een verzorgpony bij VoH hebben. De zilver en goud lessen zijn met maximaal 4 kinderen en kost €100 per maand. Verzorgers krijgen korting op dit bedrag.