Verzorgpony of paard

Je kan bij Vriend op Hoeven een verzorgpony of paard nemen. Je hebt dan voor 2 dagen per week je ‘eigen’ pony of paard. Je krijgt geen verantwoordelijkheden wat betreft uitmesten of andere klusjes. Wat je allemaal mag doen met je verzorgpony of paard hangt er van af wat je zelfstandig kan. Alle pony’s en paarden van VoH hebben een eigen karakter en daar moet je eerst mee om leren gaan. Pas als je laat zien dat je zelf veilig kan rijden dan mag je dat zelfstandig doen. Als je dat nog niet kan dan mag je wel al poetsen en grondwerk doen buiten de lessen om. Rijden gebeurt dan alleen tijdens de lessen totdat je samen met je verzorgpony/paard zo ver bent dat je ook zelfstandig verantwoord kan rijden. We doen ook vrijheidsdressuur met de paarden, maar dan moet je eerst leren hoe je dat goed kan uitleggen zodat ze niet alleen nog maar de kunstjes gaan doen ook als dat niet de bedoeling is. Tussen de lessen door zal je af en toe wat hulp krijgen mocht dat nodig zijn. Echter is minstens 2 keer per maand lessen verplicht om te garanderen dat iedereen genoeg begeleiding krijgt met zijn of haar verzorgpony of paard. Als verzorger krijg je korting op het lestarief. Meer lessen kan in overleg natuurlijk altijd. Omdat het welzijn van de paarden altijd voor gaat is er een limiet aan gewicht en lengte voor het rijden met de paarden. Dit geldt alleen als je ook wilt rijden. Als je enkel grondwerk en eventueel aangespannen rijden wilt doen dan maakt lengte en gewicht niet uit.

Kosten voor een kleine verzorgpony is €50 per maand. Dit is voor een pony van rond de 1m25 hoog. Maximum gewicht ruiter 45kg en maximum lengte 1m55.

Kosten voor een grote verzorgpony of verzorgpaard is €60 per maand. Maximum gewicht ruiter 90kg.

Lestarief voor verzorgers is €20 per les. Bij het verzorgen komt minimaal €40 bij het leasebedrag voor de 2 verplichte lessen per maand.