Pepper

Pepper is een 10 jarige appaloosa merrie. Ze is een echte dame en dat betekent dat ze ook wenst om zo behandeld te worden. Als het haar niet zint kan ze dat vrij duidelijk laten weten, vooral met rijden in de bak. Grondwerk en buitenritten vindt ze enorm leuk, dat is echt haar ding. Pepper heeft de neiging om haar hoofd omhoog te doen en haar rug weg te drukken. Daarom is het belangrijk dat we ook in de bak blijven oefenen zodat ze haar lichaam goed gebruikt tijdens het rijden en ze geen last krijgt van haar rug. Met Pepper doen we ook veel rechtrichten om haar te helpen met een goede ontspannen houding waarbij ze haar spieren goed gebruikt. Als je goed kan samenwerken met Pepper is ze een hele leuke pony om mee aan de slag te gaan! Maar eerst zal je haar moeten overtuigen dat ze dat wilt doen voor jou.

Pepper gaat in januari naar haar nieuwe huisje. In de afgelopen jaren is gebleken dat Pep het niet leuk vindt om telkens met verschillende mensen te werken. Toen ze 2 vaste verzorgers had ging het goed. Maar toen ze na de verhuizing geen verzorgers meer had en weer meer lessen moest doen, liet ze toch merken dat ze dat niet leuk vond. Daarom hebben we besloten om een nieuw huisje voor haar te zoeken – en die hebben we gevonden! Jasmijn heeft haar nu een paar maanden 3 dagen per week verzorgd en is helemaal dol op haar. Bij Jasmijn gaat ze ook in een kudde op een paddock paradise leven. We zijn heel blij voor Pep dat ze zo’n fijn huisje krijgt, maar tegelijkertijd is het ook verdrietig dat ze weg gaat.

Update: Pepper heet nu Ronja bij haar nieuwe huisje. Wij vinden dit goed bij haar passen omdat het zowel haar wilde kant (Ronja de roversdochter) als haar gevoelige kant weerspiegelt. Ze is op instagram te volgen onder de_avonturen_van_ronja