Kinderen

   

Voor kinderen en tieners tot 16 jaar zijn er groepslessen met gezellige groepjes van maximaal 4 of 6 kinderen afhankelijk van het niveau. Door de kleine groepjes krijgt ieder genoeg aandacht tijdens de les zodat iedereen elke les wat leert en genoeg ruimte krijgt voor persoonlijke behoeften.

De kinderlessen zijn ingedeeld in 3 niveau’s:

Brons: beginnende ruiters vanaf 7 jaar. Ze krijgen anderhalf uur les incl zelf voorbereiden voor de les. Deze les kost €85 per maand

Zilver en goud: gevorderd en vergevorderde ruiters vanaf 9 jaar. Ze krijgen 2 uur les incl zelf voorbereiden en samen bijhouden van het doelenboekje en het leren van verzorgingsvaardigheden. Deze les kost €100 per maand

De brons les is net een stap verder dan de pukkenles: in deze les gaan de kinderen per tweetal met een paard aan de slag. Ze gaan dan omstebeurt rijden en grondwerk doen. Zo kunnen ze elkaar helpen en samenwerken om de paarden goed te begrijpen en te begeleiden. Als de kinderen eenmaal klaar zijn om helemaal zelfstandig met een paard aan de slag te gaan mogen ze door naar de zilver les.

Zilver en goud zijn de meer gevorderde kinderen die zelfstandig een paard kunnen halen, poetsen en opzadelen. Zilver oefent nog met zelfstandig draven en galopperen. Ook oefenen we met springen in deze les. Goud kan dit allemaal al goed en is klaar voor nog meer uitdaging. Dit zijn vaak ook de kinderen die een verzorgpony bij VoH hebben.

Gemiste lessen kunnen ingehaald worden in overleg met Bregje. Het maandbedrag wordt elke maand vast doorbetaald met uitzondering van de zomerstop of als het expliciet in de nieuwsbrief vermeld wordt. Wij hanteren een maand opzegtermijn.