Locatie

De paarden van VoH wonen aan de rand van het Drentse dorp Tynaarlo. Voor de hoofdingang van het erf is de Brink: een mooi driehoekig bomenrijk grasveld met een paar picknicktafels.
De ingang voor VoH is echter niet aan Brink zelf maar de weg ‘Eisenbroeken’ op om zo de achteringang van het erf op te gaan, er staat een bordje aan de weg bij de goede ingang.

De paarden van VoH wonen altijd buiten. Ze krijgen een open stal waar ze kunnen schuilen, maar dat doen ze eigenlijk niet zo vaak! Paarden kunnen namelijk heel goed tegen weersomstandigheden waar wij moeite mee hebben. Ze vinden koud weer vaak zelfs lekkerder dan warm weer! Daarbij hebben ze altijd eten om zichzelf warm te houden. Doordat de darmen constant werken komt er veel warmte vrij in de buik. Bregje let er altijd op dat ze goed gezond hooi krijgen, want dat is ingewikkelder dan het lijkt. Ook hebben de paarden bewust geen hoefijzers, ze hebben allemaal namelijk gezonde, stevige hoeven. Alleen Rosa haar hoeven zijn nog aan het aansterken omdat zij wel ijzers gewend was voordat ze naar VoH kwam.