NK neckrope springen met Hilmar

7 September 2022 0 By vriendophoeven

Afgelopen voorjaar heb ik met Hilmar meegedaan met het NK springen op neckrope. Dat betekent zonder teugels en zonder dat het paard iets om het hoofd heen heeft. Enkel mijn zit, benen en een touw om de hals (neckrope) kon ik gebruiken om te sturen. Dit doen Hilmar en ik wel vaker zo, en soms zelfs ook zonder het touw! Wel was dit onze eerste wedstrijd samen dus dat vonden we spannend. Ik ben zelf niet zo van de wedstrijden, ik ga zelf liever het bos in. Maar dit was natuurlijk wel een heel speciaal soort wedstrijd dus hier gingen we voor. Het duurde even voordat we samen rustig werden in de rumoerige omgeving waar overal om ons heen beweging was. Hier heb ik bewust alle tijd voor genomen zodat niks ons in de weg stond samen te werken. Eenmaal comfortabel geworden in de situatie hebben we heerlijk gesprongen! 1 ronde foutloos en daarna de barrage ook foutloos. Dat wil zeggen zonder weigeringen of balken eraf. Eigenlijk was het namelijk niet helemaal foutloos want ik ging zelf zo op in ons samenzijn dat ik een moment het doel niet meer voor ogen had: na een uitdagende dubbelsprong met direct erna een scherpe wending zag ik even niet waar onze volgende sprong was! Hilmar voelde mijn verwarring en ging vanzelf terug naar draf. Even rustig kijken… O ja daar! En hup daar gingen we weer. Samen vliegen over de hindernissen. Een ervaring om nooit te vergeten!
Liefs Bregje

Paardenblad Hoefslag heeft een artikeltje over ons geplaatst:

https://www.dehoefslag.nl/nieuws/springen/77891/bregje-heijman-over-nk-neckrope-springen-ik-wil-kijken-wat-wij-