Wilde (verjaar)dagen

Tijdens de Wilde dag krijgen kinderen de ruimte hun energie te laten stromen naar verschillende fysieke activiteiten. Op ons terrein zijn talloze projecten om het paardenparadijs verder te bouwen (zoals de uitbreiding van ons schapenwoldrainage systeem met afvoer via een waterval of afgelopen zondag 14 mei 2023 is met een verjaardagsfeestje een begin gemaakt aan een waterval).

Met het verder ontwikkelen van het terrein leren de kinderen spelenderwijs omgaan met gereedschap zoals een schep, pikhouweel en bijl want we eindigen (bijna) elke Wilde dag met een kampvuur waar zelf het hout voor moet worden verzameld en klaargemaakt.

In het voorjaar kunnen we kruiden plukken waarmee we onder andere sappen van maken kunnen maken in de Slow Juicer. Zo maken we kennis met de rijkdom en kracht van de natuur!

Het programma staat nooit vast en ontstaat gaande weg. Als er behoefte is aan een flink uitgebreid hooigevecht tussen de hooibalen dan is dat vaak ook goed. Of als iemand zich toch aangetrokken voelt tot een liefdevolle zachtaardige blik van één de paarden, dan kan met Bregje overlegd worden om iets met de paarden te doen.