Organisatie

Bregje

 

Bregje is de oprichter en eigenaar van Vriend op Hoeven. ‘Zo lang ik me kan herinneren ben ik al dol op paarden. Lange tijd heb ik op een manege gereden en verzorgpony’s gehad. Mijn wereld ging pas echt open toen ik Spencer op de manege leerde kennen. Na ongeveer een jaar werd hij verkocht omdat hij te moeilijk was voor de lessen. Gelukkig vond ik zijn nieuwe eigenaar die hem toch ook te moeilijk vond. Mijn vader heeft hem toen voor mij gekocht ondanks de twijfels omdat hij maar 1m25 hoog is. Ik wilde echter absoluut geen ander paard dan Spenc en gelukkig kreeg ik het voor elkaar. Van Spenc heb ik ontzettend veel geleerd. Allerlei verschillende manieren van grondwerk, met hem fietsen, mee als handpaard, voor de slee en later ook de kar. Eindeloos veel avonturen hebben we samen beleefd (waarvan een gedeelte op youtube staat als je zoekt op “bregje spencer”). Sinds ik Spenc had ging ik ook regelmatig vrienden, kennissen en stalgenoten helpen met hun paarden. Zowel gratis lesjes als zelf de paarden trainen. In mijn studententijd kwam ik krap te zitten en dacht ik hé wacht eens even, misschien kunnen mijn lesklanten wel wat missen. Zo ben ik begonnen met een tientje per uur. Daarnaast had ik ook baantjes zoals kassa staan, schoonmaken en horeca werk. Ik heb in deze periode ook 2 working student trajecten gedaan: interne stages in het buitenland. Zo heb ik bij Marie Claire meer geleerd over Parelli, hier had ik Spenc mee helemaal naar Frankrijk! Daarna heb ik een stage bij Jossy Reynvoet van The Bitless Art of Riding gedaan. Hier heb ik samen met Hilmar en een trainingspaardje geleerd hoe ik paarden met gymnastiserend werk kan helpen om lekkerder te bewegen en ruiters goed te kunnen dragen.

Lange tijd heb ik getwijfeld over een opleiding tot rij instructrice, maar de normale ORUN vond ik persoonlijk maar niks. Toen vond ik de Centered Riding instructeursopleiding . Deze opleiding was uitdagend en sloot goed aan bij mijn manier van omgang. Oktober 2018 heb ik deze opleiding afgerond samen met Hilmar. Vriend op Hoeven heb ik in het voorjaar van 2018 opgericht. Sindsdien heeft het bedrijf een enorme groei doorgemaakt en intussen hebben zowel de paarden als ik onze draai helemaal gevonden in het goed opleiden van kinderen en volwassenen.

 

Thomas

Sinds juni 2021 ben ik samen met Bregje en wat een geweldige reis is het. Mijn complete beeld van paarden is 180° gedraaid. Ik geniet van dit leven. Sinds vorige week ben ik fulltime aan het bouwen aan de paddock paradise en help ik met de verzorging van de paarden.
Het lukt ons nu steeds beter een goede balans te vinden met voor onszelf zorgen en voor de paarden. Zelf zorg heb ik hoog in het vaandel met onder andere masseren, dansen en gezond eten. Zo wil ik kunnen blijven voelen, licht en snel blijven. Hierdoor vind ik rust en kan ik onze doelen verwezenlijken.

Tot ziens in het paardenparadijs van VoH
Groetjes Thomas Repetur
7 september 2022